Руският президент Владимир Путин пристигна в Севастопол в събота, за да

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Севастопол в събота, за да
Коментари Харесай

Владимир Путин изненадва с дънки и пуловер Крим

Руският президент Владимир Путин дойде в Севастопол в събота, с цел да отпразнува 9-ата годишнина от обединяването на Крим с Русия, и прегледа първата част от огромния план за исторически и археологически парк " Херсонес Таврически ", заяви губернаторът на града Михаил Развозжаев в канала си в Telegram. По-късно на формалния уебсайт се появи и репортаж.

В Москва бяха планувани тържества по случай годишнината от анексирането на Крим, само че бяха анулирани от съображения за сигурност. Във видеа, оповестени в кримски медии, а и в държавната ТАСС, се вижда по какъв начин губернаторът на Севастопол Развожаев демонстрира на президента детския център " Корсун ".

" Президентът ни умее да изненадва... Всичко беше готово за видеоконференция и отчет на президента по специфична връзка. А Владимир Владимирович взе, че пристигна. Сам. Зад кормилото. Защото в подобен исторически ден президентът е постоянно със Севастопол и севастополци... Нашата страна има необикновен водач... Уникалната концепция на Псковския и Портовски митрополит Тихон Шевкунов, която беше подкрепена от президента, се осъществя с невероятни темпове с помощта на военните строители ", написа губернаторът Развозжаев.

И ТАСС отбелява още в заглавието, че в Крим президентът е дошъл с автомобил и шофирайки.

ТАСС в детайли споделя в репортаж за визитата на Путин, като акцентира някой  " национални детайли "  в нея, в това число и това, че президентът не се е придържал към строгия жанр на обличане, обичаен за делничните работни дни: той дойде с дънки и мрачен пуловер. Цитира се дори репликата " Готино ", с която президентът е похвалил свършената работа.

Подчертават се и думите на Владимир Путин, че за работата по културно-историческия център би трябвало да " благодарим на  " Газпромнефт " и " Транснефт " за всичко, което е осъществено, с цел да продължат да го поддържат. При сбогуването си Путин е поздравил всички с празника и е помахал, преди да се качи в колата си.

Вестник " Ведомости " цитира източник, непосредствен до президентската администрация, който споделя, че този път няма да има концерт в Москва, сходен на този, който се организира в " Лужники " предходната година по мотив осмата годишнина от анексирането на полуострова. Според изданието в районите са планувани флашмобове, лекции, концерти и автошествия за отбелязване на деветата годишнина от анексирането на Крим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР